19-12-07

Mevrouw doktoor

Ik heb het stevig zitten. Nog altijd flink ziek en een flinke hoest die me niet meer zo gezond in de oren klonk, bracht me naar mevrouw doktoor. Die bevestigde mijn vermoeden van een stevige bronchitis. Met de nodige medicijntjes en een hele week looprust moet het weer in orde komen. Hopelijk, want ik ben er verdraaid ziek van. Mijn bloeddruk heeft momenteel ook rare kuren. Die is anders bij mij heel stabiel en laag. Het moest in ieder geval opgevolgd worden. Tegen beter weten in toch gaan werken want er was al minder volk op bureau omdat al de verlofdagen nog moeten opgenomen worden. Ik laat niet graag een collega terugroepen die speciaal thuis wil zijn om haar studerende kroost te superviseren en te verwennen. Gelukkig heb ik vandaag zelf een dagje verlof.

Heel mijn plan om deze week de nog ontbrekende cadeautjes wat rustiger te kunnen uitzoeken is omzeep. Dat zal voor het drukke weekend worden. Of misschien eens bij Homer aankloppen die heeft er toch al een hele hoop Kus (blink blink).

15:18 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

16-12-07

0 km

gelopen sinds donderdag.

Vrijdagavond voelde ik het al opkomen. Koude rillingen in mijn rug, pijnlijke spieren en moe zo moe. 's Avonds toch nog een wedstrijdje gaan schieten en nog goed geschoten ook.

Maar zaterdagmorgen lag ik als een wrak in mijn bedje. Met wat dafalgan kon ik me nog even behelpen. Zo is Jolien nog in de douche geraakt en heb ik een muur voor een 2de laag geschilderd. Met een nieuwe dosis dafalgan naar het rolstoeldansen vertrokken maar dat was er teveel aan. Tegen het einde van de les was ik helemaal op. Thuisgekomen ben ik in de zetel gaan liggen en ik ben er niet meer uitgekomen. Gelukkig waren er nog wat pastarestjes zodat Wim toch nog iets warms op tafel kon zetten.

Vanmorgen voelde ik me nog steeds ziek en slap. Vanmiddag stond echter Cirque de Soleil gepland. Supergedrogeerd heb ik dan toch van de voorstelling kunnen genieten. Amai wat die allemaal laten zien. Chique dinges. Nadien nog een wandelingeske op de kerstmarkt in Antwerpen gedaan en een pizza gaan eten. En die smaakte, het eerste eten na 2 dagen. Hopelijk ben ik er nu wat door en kan ik morgen weer even gaan lopen. Ik moet nu toch dringend mijn nieuwe schoentjes inlopen!

20:53 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

13-12-07

Pakjes pakjes en nog eens pakjes

Het wordt weeral een overzichtje van de laatste week. Het komt er niet altijd van om iets op de blog te zetten maar belangrijker is dat ik flink mijn trainingskes doe. Zo'n Homerschema lijkt me toch niet zo goed op lange termijn.

De Sint heeft dus inderdaad de weg naar Beerse gevonden en zelfs wat achtergelaten voor onze 'brave' kindjes.

blog Jolienblog Anneliesblog Marjan

 

 

 

 

 Jolien was tevreden dat de Sint nog iets voor haar bij had. Het boek van Marc Hermans en de Kampioenen blijven nog altijd populair. Annelies onze Rock-Chick kan al aardig headbengen en show verkopen, voor de rest zullen er eerst nog wat lessen aan te pas komen. Marjan was superblij met haar manege. Dus nu maar paarden dresseren en stallen opkuisen. Het geheel werd nog zoetelijk afgerond met de nodige chocolade en speculaas.

De Sint had amper zijn gat gedraaid of de kerststal stond al op het marktplein. Vorig weekend hebben we de kerstboom gezet en de eerste pakjes liggen er al onder. Kindjes heel nieuwsgierig natuurlijk dus is alles al eens goed bepoteld. Wat zou dat zijn? Wat zit er in? Wat is voor mij?

De heilige mannen zijn me nooit zo goed gezind, daarom besloot ik mezelf alvast met een cadeautje te verwennen: joepie, nieuwe loopschoenen. Het werd tijd na zo'n 1200 km. Nike Air Rideliner neutraal: nog maagdelijk wit met lichtblauwe en gouden biezekes. Alhoewel Annelies de rode cooler vond.

De afgelopen week was het opvallend stilletjes in het bos. Zelf ook eens blokjes rond de woonwijk gelopen omdat het te donker was en regende. Stilletjesaan de kalender van 2008 invullen zodat we een nieuw schemake kunnen opstellen: 10 miles Antwerpen, 20 km Brussel of een andere, halve marathon Eindhoven en halve marathon Kasterlee staan als grote evenementen gepland. Tussentijds komen er vast nog lokale joggings bij.

Maandagavond hadden we met ons team van het werk een Foodlovers kookworkshop 'feestelijk koken' in Antwerpen. Heel gezellig en lekker. Echt de moeite waard en ineens wat ideetjes voor kerstmis opgedaan: Oosterse kwartel met slaatje van peer - Roodbaarsrolletje met gebakken schorseneren en knolseldersabayon - Eendeborst met sechuanpeper, shitake, sjalotpuree en rodewijnjus - Mascarpone in speculoospanade met amandelkoekje en laurier crème anglaise. njammie njammie... en er is maar 1 pan op de grond gedonderd. ObepaaldJammer geen rodewijnjus op de eend.

De trainingskes zullen hard nodig zijn om de weegschaal onder controle te houden.

 

20:41 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-12-07

Hoor de wind waait door de bomen

Het is inderdaad te merken dat de Sint weer op pad is. Al gelezen dat hij dit weekend in Brecht zat, dus zal hij tegen woensdag wel in Beerse zijn Knipoog.

Omdat zaterdag het lopen zo goed was gegaan, besloot ik zondag nog eens de lopertjes aan te trekken. De regen kon mij niet deren. Even een regenjasje nemen en weg was ik naar het bos. Ja het bos, ik had Sabine toen nog niet horen zeggen dat je best uit het bos kon blijven. Zaterdag 1 rondje, zondag 2 of misschien 3 afhankelijk hoe het zou gaan. Rustig lopend met hartslag max 150, eerste rondje, tweede rondje... we doen er nog eentje bij, en nog eentje en bah ja nog eentje. Zeiknat na 1,5 uur thuisgekomen. Héhé dat schema van vorige week is echt GEWELDIG!

19:17 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-12-07

KIEKEBOE!!!

Ja hoor ik ben er weer.

Shame on me! Smurfineke is de laatste week niet zo flink geweest en dat terwijl de Sint al in het land is. Alhoewel, de kerstman ziet me toch liever Onschuldig. Ja ik moet toegeven dat ik  mijn polar en loopschoentjes verlof heb gegeven. Maar er was altijd wel weer een reden om iets anders te doen: poetsen, dansen, tandarts, ziekenbezoek, regen, shoppen met vriendinnen in Breda (geef toe dat kan ook een flinke kik geven hoor) .... Ook vandaag was weeral goed volgeboekt: Jolien moest haar nieuwe douche uitproberen, schilderen, pannekoeken bakken, verder schilderen, dansen, winkelen en dan jaja eindelijk eens gaan lopen. Het was al aardig aan het schemeren maar met mijn poezelige kattenogen kon ik mijn weg nog goed genoeg vinden om niet tegen de bomen te lopen of in een plas te verdrinken. En weet je wat, ik was niet alleen: nog 3 andere lopers en een wandelaar trotseerden de intrede van de duisternis. Het liep fantastisch. Mijn beentjes liepen hopsasa vanzelf, goede ademhaling en constant goed ritme. De laatste halve km zelfs nog een versnelling doorgevoerd. Voilà hiermee is bewezen dat het Homerschema ook zijn vruchten kan afwerpen. Tong uitstekend.

17:51 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

19-11-07

Aiaiai wat heb ik mijneigen weeral aangedaan?

Vanavond was het vergadering van de sportraad. Ronald de sportfunctionaris loopt wel eens een wedstrijdje en heeft vorig jaar ook de halve in Kasterlee meegedaan. Dus ik zei vanavond: "zeg Ronald, ik stond daar met mijne camera maar gene Ronald te zien". Hij bleek niet in vorm te zijn voor een halve. Maar toen zei hij met een brede smile: "volgend jaar jij en ik ?" Daar kan ik toch niet anders dan JA op zeggen. Jongens dat ga ik me nog beklagen. Maar allez ik heb nog een heel jaar om me voor te bereiden hé. Ik denk dat ik dan toch op voorhand het parcours hier en daar eens ga verkennen.

Dus Edith bij deze "your wish is my command" Kus 

GEZOCHT: fitte fotograaf die geheel vrijwillig de koude wil trotseren en zich snel kan verplaatsen voor uniek beeldmateriaal. Datum indiensttreding: november 2008. 

23:12 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

18-11-07

Kasterlee

Omdat het lopen vandaag in het teken stond van supporteren, ben ik gisteren nog gaan lopen. Ondanks dat het moeizaam ging, heb ik toch mijn vooropgestelde 10 km ruim gelopen. Dus vandaag lekker fit om van de ene plaats naar de andere te gaan en ondertussen allerlei bekenden te flitsen.

Oma en opa Smurf waren ook van de partij. Wij besloten om niet bij de drukke start te staan maar zijn post gaan vatten bij De Mast. Voor zij die dachten dat ze de kabouterberg hadden beklommen; deze berg stond aan jullie linkse kant zo'n kleine km na het vertrek. Dus als jullie kaboutertjes zijn tegengekomen Knipoog(jaja die staan er echt) dan was dit een alternatief parcours. Al snel kwam heel de meutte voorbij: Wim, Michael, Marc, Patrick, 3 Mario Angels... Maar dan met versnelde pas naar de Zaardendijk zodat we de sportieveling voor een 2de keer konden aanmoedigen. We waren net op tijd om de eerste lopers te zien. Deze keer hebben we ook een goed zicht gekregen op de groep met de Joelette (soort draagbaar om rolstoeler mee te nemen) en chapeau die liepen goed door. De man in de Joelette had duidelijk heel veel plezier. Kasterlee Angels

Toen hadden we even tijd om rustig naar de Mast terug te keren en ons even op te warmen met warme choco of soep. Kasterlee 009

Goed op schema kwam Wim uit het bos gelopen Kasterlee wimen even later kwam hij weer terug voorbij voor de 2de ronde. Dus hup snel weer naar de Zaardendijk. Tiens waar was al dat volk gebleven dat er de eerste keer stond? Jaja hij zat nog steeds goed. Volgens mijn berekeningen zat er 3u05 dik in.

Dan maar naar het centrum gegaan om zeker op tijd te zijn voor de finish. Nog even tijd om ons in een cafeetje op te warmen maar om 12u50 stonden we aan de laatste bocht zo'n 50m voor de aankomst. Al snel kwamen we bekende mensen tegen: dat is dieje zwarte, dan komt dieje gekleurde en den blauwe dan moet Wim eraan komen... Maar Wimmeke kwam nie! Plots stopt er een auto van de organisatie: zou hij daar uitstappen? Oef neen. Allez waar blijft hij nu? Oei oei hij heeft vast krampen. Is hij aan het vechten met de man met den hamer? Opa Smurf wordt ongerust: misschien staat Wim al in de tent. Dus die ging vlug kijken maar neen geen Wimmeke te zien.

En dan: is hij het? Ja ja hij komt eraan. Joepie! Allez Wimmeke je bent er je hebt het gehaald. De eerste marathon na zijn zware blessure. Goed gedaan! Maar amai: hij zag er precies wat bleekskes uit. Maar snel zijne Leffe en spaghetti gaan halen zodat hij wat op krachten kon komen. En ja hoor dat hielp: er kwam weer wat kleur op zijn kaakskes. Heel de smurfenfamilie fier op de smurfige prestatie van papa smurf.

Toen hij weer 'pap' kon zeggen, zijn we naar huis gegaan en kon hij genieten van een heerlijk warme douche. Nog wat bijkletsen en foto's bekijken. Vanavond met z'n allen in de Klepel in Beerse gaan eten. Mmm dat smaakte. Op RTV was er een supper korte reportage. Andere fotokes komen er nog aan.

 

21:07 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |