02-02-08

Slakkenbericht

Nee het valt niet zo mee om weer te gaan lopen. Het vergt weer wat reorganisatie van de huishoudelijke en familiale taken. Daarbij loopt het nog niet lekker. Mijn rib voelt nog aan als een blok die daar verkeerd zit.   Een wreed ambetant gevoel maar echt zeer doen doet het niet meer.

Deze morgen optijd op pad want we zouden met Annelies naar Maris Stella gaan voor een infomoment. Mooi op tijd kwamen we eraan. Tiens er hier zo weinig volk? Hmmm, even naar huis bellen om te vragen wat er weer in het boekje stond. Oeps, 16 februari. Dan maar de wekelijkse dranken en spijzen in huis gehaald. Totaal onverwacht, kreeg ik dus een momentje open om het bos in te trekkken. Lekker zonnetje, niet te veel wind en een beetje frisjes: kortom ideaal om een loopje te wagen.   Waar zijn al die andere lopers dan? Och eigenlijk helemaal niet zo erg want erg trots op mijn gewaggel, kan ik niet zijn. Verdorie zeg, de soeplesse is ver te zoeken. Met moeite 2 rondjes afgelegd. Dat hebben we dan toch gehad en misschien gaat het morgen wel beter.

12:55 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

27-01-08

En ...?

hebt ge het gezien? ...

Jaja, Smurfineke is terug onder de mensen! Deze week een keertje op de hometrainer gepeddeld. Woensdagavond na het bijspijkeren van de schiettechniek van onze jeugd heb ik zelfs zo'n 500m gejogd naar huis.

Vrijdagavond was er het nieuwjaarsdiner van mijn werk in hotel Winselerhof NL tegen de Duitse grens nabij Aken. Een chique feest met overnachting en een laat ontbijtje stonden op het programma. Zaterdag op terugweg nog even bij Decathlon in NL gestopt en nog wat loopkledij aangeschaft. Net op tijd thuis om Annelies te zien vertrekken naar de scouts en zelf naar de dansschool te gaan met Jolien. Een flink uur dansen mag er ook zijn voor de conditie hoor. Alle puntjes worden nu op de i gezet, want binnen 4 weken is het groot dansfeest met verschillende optredens. Snel naar huis, bokes smeren, Annelies ophalen en hup met heel het gevolg naar Loenhout om een wedstrijd te boogschieten. Ondanks een zeurderig ribbeke ging het vrij goed. Een paar punten minder dan anders maar best tevreden met het resultaat. De bokes hadden de eerste honger gestild maar een frietje van de frituur smaakte ook nog wel. Héhé, het bezige dagje werd gezellig in de zetel afgesloten.
Deze morgen stond er weer een mis voor de vormelingen op het programma. Dan nog even het huiswerk controleren en lessen opvragen. Jolien nog even natsprieten en dan tataratataa: loopkleertjes en loopschoentjes aan. Aha mijn hartslagmeter doet het nog en de foodpod knippert van blijdschap dat hij eindelijk weer mag meedoen sinds 12/12/2007. Omdat mijn rib toch nog wat pijnlijk is, besloot ik naar het bos te rijden en volledig op bospad te lopen. Mijn eerste echte loopje van 2km (nog maar zl'n 14km te gaan) zoals een echte start to runner. 

Antwerp here I come!

16:16 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

20-01-08

Zetelatleet

We zijn weeral een weekje verder. Ondertussen zijn de bronchen zo goed als genezen. Héhé dat mag ook wel. Als ik nu niet met die ribben had gezeten dan had ik weer kunnen gaan lopen. Maar daar kan ik tot nu toe alleen maar over dromen. De dokter zei dat het na 2 weken wel beter zou gaan. Dus tegen volgend weekend?   Mijn schema is aangepast en begint pas in februari, als het even meezit kan ik misschien al iets vroeger starten. Niet teveel hopen want anders kan het zo tegenvallen. Wellicht de laatste week van januari wat wandelingetjes maken in mijn geliefde bos.

Spannend! Wat blijft er van mijn conditie over? Of is het weer helemaal van 0 beginnen? Als ik in februari terug normaal kan lopen, heb ik 11 weken om van 0 naar 10 mijl te gaan.   Hahaha, dat gaat héél smurfig worden!

21:47 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

11-01-08

Een straf verhaal!

Tja hoe zullen we het zeggen: je kan zien dat het tellerke nog altijd op 0 staat en dat zal de eerste 2 weken zeker nog zo blijven.   
De paardemiddelen zijn ook niet meer wat ze zijn geweest. Na alle pillen flink naar binnengewerkt te hebben, zit ik nog steeds met een zware hoest en vooral ongelofelijk veel zeer in mijn ribbekes. Gisteren hoorde ik een knak tijdens het hoesten en een vlijmscherpe pijn ging door mijn ribben naar de ruggegraat toe. Dus terug naar de dokter. Die was ook verbaasd dat het nog niet helemaal over was.
Tijd voor een RX-foto van de longen en mijn ribben. Verdict: nieuwe pillen moeten de laaste restanten uit mijn luchtwegen halen. Geen longonsteking dus dat viel al goed mee. De vraag stelde zich vooral naar mijn ribbekes. Waar komt die extreme felle pijn vandaan? Dat kan toch geen spierpijn meer zijn?  Wat denken jullie? .... 'tromgeroffel' ... Een gebroken rib! Ik heb gewoon mijn rib kapotgesmurfd door het hoesten. Nooit geweten dat zoiets kon. Maar allez, nu weet ik dus waarom ik me niet kan bewegen zonder dat het pijn doet. Dus rusten en een weekje thuis. Ach ja, tijd om wat bij te lezen, een puzzeltje te maken, TV te kijken ... en me eens goed te laten verwennen.

Oh ja, loop ze nog hé!   

15:03 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

04-01-08

Een paardemiddel

dat heeft den dokter voorgeschreven. Van die grote dikke pillen die ik nog per 2 moet pakken ook. Hij zei dat alles kraakte en piepte. De pijn in mijn ribbekes zou gelukkig alleen maar wat spierpijn zijn. Binnen enkele dagen moet het beter zijn en kan ik eindelijk mijn loopjaar inzetten.

Het wordt tijd want het begint danig op mijn zenuwen te werken. Zeker als ik op mijn werk uit het raam kijk want dan zie ik recht op de looppiste. Het leven kan toch hard zijn.Huilen

17:25 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

02-01-08

2007 - 2008

2007 was mijn eerste volledige loopjaar. Al bij al ben ik best tevreden. In januari liep ik met moeite 10km en in oktober liep ik een halve marathon (euh ook met moeite Obepaald). Mijn doelstelling van 1000 km heb ik niet gehaald maar dat is dan weer te verklaren door wat inactiviteit bij de operatie van Jolien en een chronische bronchites in december die nog steeds hardnekkig lastig doet. Toch heb ik zondag nog even de loopschoentjes aangetrokken en 5.5 km gelopen. Allez ja, halverwege door een stevige hoest opgehouden en een kilometerke gestapt om dan weer rustig naar huis te lopen.

Wat brengt 2008?
Allereerst morgen terug naar de dokter voor die bronchites. Nog steeds zeer zwaar hoesten en een ribbenkas die sinds zaterdag bijzonder pijnlijk is door al het proesten. Hierdoor kon ik het nieuwe jaar niet netjes inlopen zoals velen onder jullie Huilen. Hopelijk krijg ik nu een wondermiddel zodat ik snel weer mijn trainingskes kan hervatten. Gelukkig staat de eerste grotere wedstrijd pas in maart gepland.

19:17 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

27-12-07

Nog altijd nikske

 Mijn nieuwe loopschoentjes staan nog steeds te blinken in de gang. Weer een week geen km gelopen. Maar stilaan begint het te beteren. Al heb ik nog steeds een vreselijk hoest. Dit weekend ga ik lopen al is het maar 3km. Spijtig dat ik het jaar zo moet afsluiten. Nu haal ik de magische 1000 km niet meer, snif. In 2008 dan maar zeker?

Ondertussen is Kerstmis voorbij en zijn de zorgvuldig ingepakte cadeautjes in een mum van tijd verscheurd. Oma en opa kwamen bij ons eten en hadden nog een extraatje bij. De film Ratatouille voor Marjan, een CD van 2007 voor Jolien en Monopoly voor Annelies. Dus hebben we gisteren de dag gevuld met Monopoly spelen. Wat ging de tijd vooruit en voor we het wisten was het al donker aan het worden. Uiteindelijk is Wim de grootgrondbezitter geworden.

Vandaag een dagje gaan Gasthuisbergen. De onderzoeken bij Jolien verliepen vlot en alles was in orde. Weeral een verbaasde medische staf dat Jolien zo goed herstelt van haar rugoperatie en er nog steeds geen complicatie is opgetreden. Jaja ons meiske is een straffe griet. Nog een half jaar sportverbod. Ze mag nu wel terug zwemmen. Ohh mag ze nog niet dansen? Oeps daar zijn we eigenlijk al 3 maanden geleden mee gestart maar dat hebben we wijselijk geheim gehouden. We weten ook wel welke bewegingen ze absoluut niet mag doen.

Na een late lunch hebben we een kleine omweg gemaakt om het winkelcentrum van Tielt-Winge nog de laatste nieuwjaarspresentjes aan te schaffen.

Aan alle bloggertjes nog prettige eindejaarsfeesten gewenst!
Veel geluk, liefde, goede gezondheid, dromen en PR's in 2008!

23:38 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |