12-03-08

Gedaan met feesten!

Bedankt voor al jullie gelukwensen, dat was fijn om te lezen en ja ik kan er ook niet aan doen dat sommigen véél ouder zijn.  Hippie 

De feestelijke etentjes zijn ondertussen weeral goed verteerd. En ja hoor het was héél lekker!

Ondanks al het feestgedruis hebben mijn loopschoentjes geen rust gekend. Zaterdag was goed voor een rustige lange duurloop van 12 km. Dat voelde goed en er was nog energie over. En zo blijven we netjes onze loopjes in de week afwerken. Over de snelheid kan ik nog blijven zagen maar ja, als iedereen snel loopt dan is het straks nog file in de Kennedytunnel. Dus zal ik wel passeren als de grote meutte voorbij is.

Gisteren kwam marjan nog naar huis met een briefje van de turnkring: turnkamp laatste week van augustus. JA, het is gelukt. Alle 3 de kinderen gelijktijdig weg: Annelies gaat de aap uithangen in Massembre, Jolien gaat naar Sporta to Walk again en Marjan turnen... tralalie tralala tralahopsasa 

10:57 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

07-03-08

Een jaartje erbij

Vandaag vieren we in het smurfenhuisje de komst van mijn 39ste levensjaartje. Deze morgen stonden ze daar dan met prutoogjes en nog in pyajama. Echt heel lief. 

Lekkere brownies en amandelmarmercake gebakken om te trakteren op het werk. Mmm ... dat lusten ze dus allemaal. Om 17u gaan we met de collega's nog een pintje pakken in 't Gerucht en nadien gaan de smurfjes gezellig eten. Héhé kunnen de potten en pannen eens lekker in de kast blijven staan.

Maar eerst nog een kort tempoloopje. Dit weekend staat er een lange duurloop van een klein 1,5 uur op het programma. Dat zal voor morgen zijn want zondag gaan we naar een workshop van spina bifida. Op terugweg passeren we bij mijn ouders. Mijn broer en fam. komen ook zodat we samen  nog eens lekker gaan Chinezen.

Vanaf maandag wordt de broeksriem weer aangetrokken, vrees ik.

De voorbereiding van de 10 mijl verloopt volgens plan. Uitlopen zal wel lukken. Alleen de eindtijd zal niet echt super zijn maar och het is zowiezo toch PR Knipoog

14:56 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (12) |  Facebook |

02-03-08

OMA aan de TOP!!!

HIEP HIEP HOERA

Wij vieren feest! En nog niet zo'n klein beetje ook!

Ons oma is de spiksplinternieuwe WERELDKAMPIOENE 6uren loop voor dames +65 met niet minder dan 61,7 km op de teller.

Alle smurfen stonden dan ook paraat om haar door de laatste moeilijke momenten heen te sleuren en haar naar haar erepodium te begeleiden. Maar voor meer info en foto kijk dan maar even bij Wim.

Tja en ik was vanmorgen nog zo content met mijn 9,5 km. Maar dat valt zo helemaal in het niets als je zo'n prestatie van oma ziet.

21:24 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

28-02-08

Plezierig

Vanavond heb ik een belangrijke mijlpaal bereikt met het lopen. Ik had gewoon weer plezier in het lopen en het gevoel is veel beter.  Toch goed dat Wim me op sleeptouw heeft genomen want anders was het vandaag niets geworden. Running Ondertussen gaat de 7 km vlotjes erdoor zodat we in het weekend de afstand wat gaan opdrijven. Nog even en de 10 komt op de teller zodat de kmtjes wat sneller de hoogte ingaan. Na een danscollega en heeft nu ook de kinesiste van Jolien besloten om mee de 10 mijl te gaan lopen. We vormen nu al een echt dameskliekje.  Cheerleader Toss 1 Het gaat niet alleen om de 10 mijl want ze wil dit jaar ook nog een halve marathon lopen. Dat wordt dus tijdens elke kinébeurt een loopverslag.

Marjan was net op tijd weer beter om deze morgen met de klas naar de Keiheuvel in Balen te gaan voor een tweedaagse. Een spruitje minder in huis, je kan het verschil horen. 

Dit weekend gaat Oma in Stein (NL) de 6 uur loop meedoen. Ze gaat voor 60km. Als het even meezit gaan we nog supporteren maar we hebben die namiddag ook nog een dansoptreden in Malle. Voor de rest is het een héél rustig weekendje hoor. Zeker nu het verjaardagsfeestje van zaterdagavond van een vriendin in het water is gevallen. Gisteren bericht gekregen dat de 17 jarige zoon van haar tweelingszus plots is gestorven door een hartstilstand. En dat 1 dag na haar 40ste verjaardag. Ik kreeg er kippenvel van.

 

20:21 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

25-02-08

Glamourous

dat is het minste wat je van het voorbije weekend kunt zeggen.

Klaar voor een overzicht?

Donderdagavond ben ik gaan helpen bij de boogschietwedstrijd van onze club. 

Vrijdagavond: Jolien en ik generale repetitie van de danshow in Retie. Dit jaar hebben we het publiek warm gemaakt met een paar glinsterende dansen op de muziek van Destination of love, Glamourous en Gimme more. Wim ging alvast helpen bij de boogschietwedstrijd.

Zaterdagvoormiddag: Marjan naar de generale repetitie van het turngala. 's middags Jolien en ik ons 1ste dansoptreden. Erg spannend voor Jolien want er waren 5 juffen in de zaal. Wim voor de verandering nog eens gaan helpen bij de boogschietwedstrijd. Om 17u ging Annelies naar een etentje van de scouts en dan kon ik Wim gaan helpen bij de boogschietwedstrijd.

Zondagmorgen naar de verplichte mis van de vormelingen met Annelies. Marjan had om 13u30 haar eerste turnoptreden van de dag en Jolien en ik onze 2de dansvoorstelling van het weekend. Ditmaal waren oma en opa, papa, Annelies met vriendinnetje en Angélique (vriendinnetje van Jolien) van de partij. Na het optreden vliegensvlug naar Beerse want we moesten nog naar het 2de turnoptreden van Marjan dat om 18u begon. Marjan was in de loop van de namiddag ziek geworden maar kon met een perdolan kon ze toch nog haar voorstelling afwerking. Ze heeft het trouwens prachtig gedaan: heel elegant en netjes afgewerkt zoals het hoort. Ja, je kunt zo zien dat ze dat van haar mama heeft hé.   Rond 20u30 waren onze activiteiten netjes afgerond en konden we uitgezakt in de zetel even bekomen. Natuurlijk iedereen benieuwd naar de film die papa had gemaakt van de dansshow en het turngala.
Nog even een sfeerbeeld:

dansshow blog

Vanmorgen was iedereen weeral in de weer om aan de nieuwe week te beginnen, behalve Marjanneke die er maar witjes er koortsig bijzat met keelpijn. Dus Wim deze morgen een halve dag verlof genomen en met haar naar de dokter geweest. Gewoon uitzieken met wat perdolan en dan zou het tegen donderdag wel beter zijn. Vanmiddag ben ik thuis. Eens horen of één van de oma's nog wat kan oppassen. En zo blijven we bezig.

Oh ja, ik heb dit weekend geen gaatje gevonden voor het lopen. Maar dat had ik al wat voorzien en ik heb vrijdag rustig 7 km afgelegd. Elke week wat meer en ja hoor Jetty ik ben in Antwerpen zowiezo van de partij. Uitlopen zal ik want Smurfineke houdt haar woord!   

15:15 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

20-02-08

Keernekeweere

Oei oei oei, is het weeral zolang geleden dat ik er nog iets heb opgezet? Ik kan vanalles verzinnen zoals vakantie, PC problemen, PC overbezetting door de kids... nee hoor; het kwam er gewoon niet van.

Foei foei, maar Smurfineke heeft niet stil gezeten hoor!
In de krokusvakantie zijn we er een paar dagen op uit getrokken naar Centerparks. Het weer was reuze en daar hebben we volop van genoten. Daar is mijn eerste 5km van 2008 een feit geworden.
De hometrainer is ook weer van zijn stof verlost en als Phaedra haar ventje zoekt, fiets ik er danig op los.
Ook het dansen draait op volle toeren. Zeker nu dit weekend het jaarlijkse dansweekend doorgaat. Zaterdag en zondag telkens 2x met de rolstoeldansers en dan nog een keertje met de dames optreden. Met veel glitter en glamour dit jaar. Een fotootje zal zeker nog volgen. Al mijn spiertjes waren weer blij om mee te doen Knipoog.
Ondertussen al een paar 5km gelopen en stilletjes aan wordt het tempo al wat acceptabeler. Nu opbouwen naar de 10 mijl. Een danscollega is ook aan het trainen voor Antwerpen en nu hebben afgesproken om in het weekend de lange loop samen te doen. Eens benieuwd wat dat geeft met een loopmaatje trainen.
Op het einde van de maand zit de proeftijd bij Lifescan er weeral op en officieus weet ik dat ze content zijn en ik mag blijven. Wat is de overstap naar het nieuwe werk meegevallen, op mijn jeugdige leeftijd neem je zo'n beslissing niet zomaar en is het toch een risico.

Jullie zien dat het in het smurfenhuisje weeral beestig druk is en dat alle zeurderige ribbetjes flink genegeerd worden. Tot de volgendeKus

18:07 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

03-02-08

Tuf tuf tuf

Deze morgen was het vergadering van het boogschieten van de Kempen. Gezien onze voorzitter moest koken voor 40 man, heb ik zijn plaats ingenomen. Ik verwachtte dat ik pas tegen de middag thuis zou komen. Na amper een half uurtje waren alle puntjes overlopen en alles vlot gestemd. Dus had ik weeral onverwacht een uurtje vrij. Dus heel smurfig mijn loopkleren aangetrokken NB een korte broek want Willempie was met mijn lange broek gaan lopen omdat die van hem in de was zat. Het was eventjes brrr... aan de beentjes. Maar een echte Smurfin laat zich niet door wat koude tegenhouden. Het liep al wat beter dan gisteren maar nog steeds rustig aan. Volgende week een weekje vrij en ik hoop dan toch tegen het einde van de week vlot een 5km te kunnen lopen.

Deze namiddag, aangetrokken door het mooie zonnetje, even de bogen bovengehaald en buiten geschoten om de boog nog eens piekfijn af te stellen. Na anderhalf uur werd het toch wel wat frisjes. Een warme choco smaakte dan ook bij thuiskomst. Nog net op tijd om de laatste 3 rondjes van het veldrijden mee te pikken.

Dan nog de koffer van Jolien maken want zij gaat voor 2 dagen naar een sportkamp To walk again in Tongerlo. Als we haar morgen hebben afgezet, rijden we verder naar het shopping center want Annelies wil nog wat accesoires aanschaffen voor bij haar communie-outfit. Waarschijnlijk komt er nog een bezoekje bij de Mac Donald bij. Oh ja dat doet me eraan denken. Eigenlijk moeten er wat kilootjes af. Bijna 2 maanden sportloos leven, laat zo'n beetje (veel) sporen na. Kent iemand een goede diëtist in de Kempen?

21:13 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |