21-04-08

Antwerpen

Zondagmorgen ging de wekker al iets na 6 uur af. Wim reed alvast met zijn moeder mee en zij is altijd graag ruimschoots op tijd. Iets na 8 uur ben ik dan met de kinderen richting Antwerpen vertrokken. Omdat mijn ouders er wonen en de marathon langs hun voordeur passeerde, was het snel beslist om de kinderen bij hen af te zetten. Dan maar naar linkeroever en de auto geparkeerd aan de voetgangerstunnel. Met een rugzak vol drinken op zoek naar Wim. Enkele bekende en iets minder bekende gezichten gezien. Wim had nog een tas van zijn moeder vast dus moesten we mijn schoonouders nog zien te vinden. Wim ging alvast naar de start en daar stond ik dan schoon met de kazakken. Gelukkig zag ik niet zo lang daarna mijn schoonvader en kon ik me verlossen van het extra gewicht.

Start, en weg waren ze, bij de eerste drankpost postgevat, toen hij daar voorbij was ben ik aan de kop van de konijnenpijp gaan staan. Daaag en dan was het wachten tot aan de aankomst. Maar rond 17 km hadden mijn ouders met de kinderen postgevat om hem aan de singel aan te moedigen. Wim voorbij en hup vlug naar huis (28km) om hem daar nog eens aan te moedigen. Ondertussen had ik mijn startnummer gaan halen en ben ik terug naar de voetgangerstunnel gegaan. Eerst nog even de warme jas in de auto gegooid en bodywarmer tevoorschijn gehaald. Naar linkeroever en natuurlijk veel te vroeg aangekomen op de markt. Dan maar een koffietje gaan drinken en tel van bompa: "om 11u55 is hij bij ons gepasseerd, dat is goed hé! Hij is een fantastische tijd aan het lopen". Post gevat in de hoogstraat zodat ik de eerste lopers kon zien aankomen. Stilletjes aan werd het spannend. Ik verwachtte Wim rond 13u maar ze waren 's morgens al wat met vertraging gestart. Het werd spannend. Ja daar was hij. Nog even mijn buur assertief verzocht plaats te maken zodat ik een bijna-finish foto kon maken. "Allez Wim, alles geven, ge zijt er"

3u02 dacht hij maar vandaag inde GVA gezien dat er is afgeklokt op 3u01'42" dat is een 85ste plaats (nettotijd) op 1499 deelnemers en een schitterend nieuw PR met een verbetering van maar liefst 6 minuten. YEEEHAAAH!!!

Nog even blijven wachten en toen zagen we Oma binnenkomen op 3u54'42".

Ondertussen was het al weer 14u en ik moest nog naar linkeroever. Dag schat ik ga al. Aan de voetgangerstunnel was het een drukste van jewelste. De liften waren defect en al de fietsers moesten ook met de roltrap. Verdorie even verderop is er toch een fietserstunnel, dit is een voetgangerstunnel!!! Foert met mijn soepelijke lijn ben ik overal tussendoor geglipt. Hela, achteraan aanschuiven. Sorry ik niet, ik moet gaan lopen. En weg was ik. Wat een volk op linkeroever. Natuurlijk niet op tijd op het afgesproken punt geraakt en ik had nog wel afgesproken met Jetty. Mijn bodywarmer maar ergens tegen een boom gepropt. Wonder boven wonder zag ik Jetty ineens voor mij. Hé Jetty! Oef nog net op tijd elkaar gevonden. Afgesproken dat we samen zouden lopen, maar wanneer ik niet meer kon volgen zij gerust haar tempo zou aanhouden.

Start, en weg waren we. Waar waren die wolken die ze voorspelt hadden? Best warm hoor met die zon, maar gelukkig had ik wat water bij. De eerste beklimming naar de Kennedytunnel. En dan vlotjes naar beneden de tunnel in. Zalig!!! Een luid gejuich! Maar wat een rare kleur had je daar van die lichten. Ik heb mijn buurman nog even gevraagd of hij zich wel lekker voelde en niet beter zou stoppen. hihi Na de lange afdeling volgde spijtig genoeg een lange helling. hèhè die hebben we weeral gehad. Het gerechtsgebouw onderdoor weer naar beneden maar dan weer een pittig stukje omhoog. Voilà dat is voorbij, nu is het vlak. Het eerste drinken was meer dan welkom. Maar jongens wat een grote fles. Veel te zwaar om mee te lopen dus na een tijdje maar weggegooid. Aan de Vlaamse kaai kwam er nog een man recht op Jetty afgelopen om een flesje weg te trappen. Héla, onnozelaar! Wat verder aan de kaai was er weer een fietser die haar hinderde. En dan was het mijn tijd om door de Hoogstraat naar de markt te lopen. Alleen mocht ik niet stoppen. Aan de Meir werd het tempo van Jetty me toch teveel en zijn onze wegen gescheiden. We hadden dan toch 10 km samen gelopen. Ik heb ze nog lang voor me zien lopen en hoopte er toch nog bij te komen maar dat is helaas niet gelukt. Na een zigzag kwam ik aan de konijnenpijp en kon er een lange afdaling beginnen. Dat ging weer vlotjes. Maar dan weer klimmen. Aiai dat deed zeer. Toch maar een stukje stappen en net voor ik eruit kwam terug beginnen lopen. Hum, ik mocht mij toch niet laten kennen hé. Stel dat er een bekende stond. Bochtje om en wat? is daar al de finish? Alle krachten verzameld en met al wat nog in mijn lijf zit ben ik naar de finish lopen. Nog net de familie zien staan en dan afgeklokt op net 2u. Mijn eerste 10 mijl is een feit en binnengekomen rond een eindtijd die ik in mijn hoofd had, dus mission accomplished! Een PR bij op mijn lijstje.

 

12:25 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

16-04-08

OPROEP

Mijn collega heeft een actie op touw gezet om geld in te zamelen voor Juveniele Diabetes Research Foundation (JDRF).

Zie ook www.telefoonvoordiabetes.nl

Heb jij nog 1 of meerdere oude GSM? Breng ze zondag mee naar Antwerpen, ik kom ook naar de beweegmobiel.

21:41 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

15-04-08

Belabberde generale repetitie

Vrijdagavond bracht Wim me naar Turnhout voor een uithoudingstest op de fiets. Terplekke was er al een aardig groepje waaronder juf Joke van de school van de kinderen. Beiden dachten we toch wel fit te zijn, teveel vet te hebben en wellicht op dieet zouden gezet worden. Het fietsen ging prima en van de groep van 10 deelnemers kon ik het het 2de langste volhouden. Goed hé? Nee dus, even later kwam er een verslagje uit de computer gerold. Ze hadden 7 fitheidsniveaus en 5 was ideaal. Ik kwam uit op een povere 2. Hum, meneer? Wil je nu zeggen dat ik niet fit ben? Ik ga anders volgende week wel de 10 miles lopen. Tja het scheen dus één of andere berekening te zijn die ook rekening houdt met gewicht, vet% ed... Maar toen kreeg ik een trainingsschema voor de komende 12 weken. Ok, wat meer fietsen naast het lopen en dan kan ik de hartslag beter in de zone van de vetverbranding houden dan bij het lopen. Maar hum, meneer, heu ik doe eigenlijk meer dan er op dit papiertje staat. Hier staat voor week 1 een totaal van 80 min en ik loop morgen 2 uur. Oh ja, dat zullen we eens moeten herbekijken. Klungelaars! Ik had toch netjes op mijn inschrijvingsformulier ingevuld wat ik nu al elke week deed? Volgens mij was het niet meer dan een propaganda om 2x per week in hun fitnesscentrum te komen trainen. Maar mij niet gezien hoor. Idem dito voor juf Joke. Die was ook wreed teleurgesteld. Zij fietst heel veel en kwam ook in de povere 2 klasse uit. Er bleken trouwens verdacht veel kandidaten in die klasse te zitten. Een test bij een sportdokter lijkt me meer betrouwbaar. Maar ja, binnen 12 weken volgt er een 2de test en zou ik minstens 1 klasse moeten gestegen zijn. Wordt vervolgd...

Zaterdag dan een 2uur trage duurloop op het programma. De laatste lange voor Antwerpen. Maar oei, al na 5 km werd ik gewaar dat het niet best ging. Afgezien, niet te doen, doorbijten vooruit, maar uiteindelijk het laatste half uur toch enkele wandelpauzes moeten inlassen. Thuisgekomen doodop dus even op zetel. Ik voelde me helemaal niet lekker. Compleet leeg. Allez dat kan toch niet? Wim dacht dat de testresultaten in mijn hoofd maalden maar zo erg kon dat toch niet. Hé zou het van die vaccinatie kunnen zijn? Voor mijn werk moest ik me laten vaccineren tegen allerlei ziektes die door bloed overgedragen worden. De dokter zei nog dat het flinke kerels waren waar ik wel wat last van kon hebben. Ten einde raad heb ik maar besloten dat het allemaal van het prikje was en het volgende week weer helemaal picobello zal gaan. Nu wordt ik toch wel wat zenuwachtig hoor. Hopelijk kan ik Jetty bijbenen.

20:12 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-04-08

Neuze neuzeke

Weeral een weekje voorbij en braaf de 4 trainingen afgewerkt.
Zaterdagmorgen netjes 10 km afgewerkt in 1u15 met avg 149. Na het dansen nog wat gaan shoppen met de dochters. Annelies vertrok maandag op polderklassen en moest nog een paar nieuwe rubberlaarzen hebben. We hebben er dan ook ineens van geprofiteerd om wat sportbroeken, sokken ... aan te schaffen.
Zondag stond nog de lange duurloop op het programma. Maar eerst wou ik de koffer van Annelies nog maken. Dat duurt dus altijd langer dan je dacht. In de namiddag stond een filmpje gepland wat dus maakte dat de tijd tekort was om 1,5 u te lopen. Omdat in Turnhout de film die Marjan wou zien en de film die Annelies wou zien niet gelijktijdig gespeeld werden, zijn we uitgeweken naar Antwerpen. Wim, Jolien en Annelies hebben genoten van de 3D Fly me to the moon en Marjan en ik zijn naar Winx gaan kijken. Iedereen best tevreden en ondanks de druppels in Antwerpen scheen bij ons thuis nog mooi het zonnetje. Dus tijd om de loopschoenen aan te trekken en de Lilse Bergen plat te lopen. Het zijn uiteindelijk 13 km geworden met avg 148. Om 19u kon ik dan eindelijk mijn bokes verorberen.
Maandagmorgen Annelies naar school gebracht en 3 kwartier staan wortel schieten en blablabla met andere moeders vooraleer de bus aankwam. Alles inlaaien en hopsa weg waren ze. Een weekje zeilen, kajakken, paardrijden, wat boerderijachtige dingen... die zal zich niet vervelen.
Ondanks dat het een rustdagje was, ben ik de fiets nog even opgesprongen en 20km in 38 min met 1 oog naar de TV gericht.
Vandaag stond een bezoek aan de kinderarts met Marjan op het programma. Zij heeft de schommel tegen haar neus gekregen en heeft er een dikke, pijnlijke neus aan overgehouden. Fotoke laten maken en ja hoor een gebroken neuzeke. Je kan echt niet zeggen dat ze kleinzerig is hoor. Enfin, het bleek allemaal wel mooi te zitten zodat er niets aan moet gedaan worden. Juist wat ontzwellende druppeltjes en een pijnstiller. Jammer genoeg ook 2 weken geen turnen en dat vindt ze héél erg. 

Vrijdag ga ik een uithoudingstest doen. Eens zien wat dat wordt en welk advies ik ga krijgen.

20:46 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

01-04-08

Nog 3 weken

Zoals voorspeld, was het vorige week povertjes met het lopen.

Donderdag een uitgebreid bezoek aan de tandarts. Vrijdag met alle meisjes naar de kapper, de orthodont, schoenenwinkel, foto's afhalen, ... Met moeite 25 min vrij kunnen maken om even de beentjes te strekken.  Thumbs Down Belachelijk maar ja het was dan toch al iets. Zaterdag leek mijn lange training in het gedrang te komen maar dan kwam Wim met het idee om mee te rijden naar de dansschool. Hij heeft daar een uurtje gelopen: van Retie naar Postel en terug. Na de dansles vlug omgekleed met de nodige hilariteit bij de andere dansers. Wim heeft me dan onderweg gedropt zodat ik 15 km heb gelopen naar huis. Gelukkig had ik een centje bij zodat ik halverwege even bij de Carrefour kon binnenspringen voor een sanitaire pitstop. Iets verder nog over een stevige brug. Het kon dus tellen. 1u54 in totaal met de pitstop afgetrokken. Rustig tempo maar ik voelde het toch serieus in mijn enkels. Wellicht door de beton van het fietspad. Geef mij toch maar een bosloop hoor.

Zondag na een korte nachtrust vroeg opgestaan want om 9 uur was het al het vormsel van Annelies. Met de zon vertrokken maar na de mis was het flink aan het regenen. comunie 2008 034Het feest was goed en lekker. De kinderen hebben toch nog buiten kunnen spelen al waren de sokken flink doorweekt van op de natte trampoline te springen. Annelies werd nog verrast met een ijstaart in de vorm van een gitaar. Mmm eindelijk kreeg ik mijn ijsje waar ik vorige week zo naar smachtte. De vele cadeaucentjes zullen waarschijnlijk besteed worden aan een GSM (zo'n opklapbare met fotofunctie, mp3 etc....)

Maandag hadden we de hele dag opleiding in het Engels over de Healthcare Compliance en Insulines. Best vermoeiend maar het was boeiend en met een nest Nederlandse collega's erbij is er altijd wel leven in de brouwerij. 

Vanavond heb ik geprofiteerd van het langer licht zijn en een rustig loopje van 70 min gelopen in het bos. Heerlijk ontspannend en mooi weer. Waar waren al die anderen?
Nu de drukte weer achter de rug is, kan ik me weer volop op het lopen en het boogschieten focussen. In mei doen Wim en ik immers mee aan het Europees kampioenschap TRIARC te Bredene.
Maar eerst de 10 mijl.

20:05 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

26-03-08

Bruggetjes

De trainingen lopen redelijk vlot dus werd het tijd om de hellingsgraden eens op te zoeken. Kwestie om in Apen nog uit de tunnel te geraken!
Dus zaterdag eens rustig inlopen om daarna 5x heen en weer over het bruggetje te gaan en daarna rustig uit te lopen. Dat ging verbazingwekkend goed. Om de tocht niet te lang te maken, was ik met de auto naar de Lilse Bergen gereden. Toen ik terug naar huis reed, passeerde ik mijn ventje nog. Rameke naar beneden: recht naar huis komen hé! en ik reed nietsvermoedend verder naar huis. Toen hij thuiskwam bleek dat hij al goe muug was en liever mee in den auto was ingestapt. Oeps, zo had ik het even niet begrepen. Tja, liefde maakt blind hé schatteke.
Zondag was de lange looptocht zo uitgestippeld dat er weer wat bruggetjes moesten overwonnen worden. Ditmaal was het beperkt gebleven tot 4 enkele oversteken. Maar eerst moest er naar jaarlijke traditie voor paashaas gespeeld worden.  Bunny Face Half de voormiddag konden Wim en ik aan ons loopje beginnen. Het werd een tochtje van 1u36 maar eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik de laatste km efkes heb moeten stappen. En dan passeert er juist een cremeglacekarreke voorbij mijne neus. Kwijl kwijl oh jongens dat zou nu echt gesmaakt hebben. Natuurlijk gene cent op zak. Wat kan het leven toch hard zijn, zucht.
Paasmaandag staat elk jaar in het teken van de koningschieting van de boogschutters. Eerst de innerlijke mens gaan versterken in de Wok en daarna volgde het officiële gedeelte. P1000221[1]Wim werd 2de keer op rij koning. En nu kunnen we zeggen dat hij toch wel met een ferm ei zit. Nadien werd er nog geschoten met paaseikes als inzet. Ondanks de winterse buien viel het nog mee, want ja het was dus buiten schieten. Ook niet voor watjes hoor!
Deze week nog de laatste voorbereidingen voor de communie van Annelies. Dat zal weer puzzelen worden om de trainingen er tussen te wringen.

18:41 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

17-03-08

Nog 5 weken

en dan ga ik de Antwerpse Tunnels eens van naderbij bekijken.

Gisteren was er in Turnhout een wandeltocht met diverse afstanden. Ik besloot voor de 12km te gaan want de 20 leek me toch iets te ver. Voor één keer stak niemand me voorbij maar ik hen. Ik moet zeggen dat het ook eens een prettige ervaring is want meestal is het het omgekeerde. Een mooi parcours langs het kanaal en in de bossen en akkers. Maar oei, op sommige plaatsen viel er niet te lopen en moest je goed uitkijken. Ondanks ik 2 stukjes heb moeten stappen door drassige gebieden was ik toch 5 min sneller tov vorige week.  Met nog 5 weken te gaan, kan dat alleen maar beter worden, niet?

11:32 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |