19-06-08

een tussenstandje

Het lopen is wat minder gegaan dan verwacht omdat mijn rechtervoetje nogal pijnlijk reageerde. Eerst dacht ik dat het de druk van de footpod was, dus die maar op de andere schoen gezet. Jammer genoeg was dat geen oplossing, een paar dagen niet lopen en dan eens terug proberen. Tijdens het lopen geen last maar nadien wel. Lichte zwelling en pijnlijke steekjes, bah...   

Met de stressfractuur van Wim van ruim een jaar geleden in het achterhoofd, besloot ik het toch maar rustig aan te doen. Af en toe een vijfke gelopen en wat meer gaan zwemmen. Dat vinden de meisjes natuurlijk ook leuk.

Daarom is Minderhout geschrapt en ben ik nog niet zeker of ik morgen in Brecht ga lopen. Ik zou het niet graag erger maken, zeker nu ik van plan ben om de aflossingsmarathon in Rijkevorsel met een damesploeg mee te lopen. Alleen weet ik nog niet hoeveel km. Minstens 6 maar het kan oplopen tot 16km afhankelijk van het aantal dames dat mee wil doen.

Verder staat de halve marathon van Eindhoven ook op het programma. Mijn inschrijvingsnummer is A1246. Dank u Wimmeke  ! Dat wordt trainen en kijken welke vooruitgang er op een jaar is geboekt. Ik ga voor onder 2u30. Met nog een zakje patatjes minder in gewicht moet het vast wat sneller kunnen. hihi

Vanavond is het Domestic Run in Beerse. 5km tegen de tijd en elke minuut vertrekt een loper. Heel de avond ambiance met een big band en de sterkste dames en heren vertrekken nu pas. Wim heeft ook gelopen en zeer sterk! 18'25!!! Een persoonlijk record dat door de talrijke Kenianen weldra zal opgeslorpt worden.

Morgen loopt oma in Torhout de 100km. Hopelijk loopt ze nu niet verkeerd en kan ze nog eens een record vestigen.

20:56 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

03-06-08

Gevecht met de natuurelementen

Nu de behangborstel en -tafel weer netjes zijn opgeruimd, is er geen excuus meer om niet te gaan lopen. Het schema een beetje aangepast en we zijn vertrokken.
Gisteren hadden onze 2 jongste meisjes geen school owv de kermis en Wim vond het niet erg om een dagje vrij te nemen na de marathon in Laroche. Toen ik in de loop van de namiddag thuis kwam, scheen de zon heerlijk en daar hebben we dan ook van geprofiteerd. Jolien op school, Annelies op de kermis met vriendinnetjes dus zijn we met Marjan gaan fietsen. De bedoeling was om in het ijssalon een lekkere rustpauze in te lassen. Maar toen we eraan kwamen, bleek het salon maandag en dinsdag gesloten te zijn. Jammer, dan maar een pintje gaan drinken in een cafeetje en terug naar huis. Ik dacht eraan om 's avonds te gaan lopen totdat Wim binnenkwam en zei dat er onweer in de lucht hing. Vlug de loopkleren aangetrokken en weg was ik. Bah ja, nog maar net weg en het gedonder en gebliksem was er al. En even later was de hemelkraan helemaal opengedraaid met hagelbollen als toetje. Kletsnat toen ik aan het schuilhuisje kwam. Dat was dus ook niet meer moeite. Dan maar blijven lopen 4 x 10' goed doorlopen met telkens 2' wandelpauzes ertussen. Lekker door de plassen met flinke modderspatten op de benen.
's Avonds vroegen de kids nog naar smoutebollen want die hadden natuurlijk weeral honger na een zwempartijtje. Toen ik aan het kraam stond aan te schuiven ... juist ja weer een fikse bui op mijn bolleke. Wat een vrouw toch niet moet overhebben voor manlief en kinderen!
Gezien de haat/liefde relatie met mijn weegschaal heb ik me beperkt tot eentje. Mmm toch lekker hoor. En vanmorgen had de weegschaal het zelfs niet opgemerkt. Knipoog 

12:09 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

28-05-08

Metamorfose

Hallo lopertjes,

allemaal nog flink wedstrijdjes gelopen en schema's volbracht. Mooi zo!
Hum, ik dus niet. De laatste 2 weken is het er praktisch niet meer van gekomen om te lopen. Maar voor jullie "boeh" gaan roepen, ik heb er wel redenen voor.
De meisjes vragen de nodige aandacht: huiswerk, naar de spoed met een gebroken arm, oeps op een avond staat Marjan er opeens met de gips in haar handen dus weer naar de dokter...
Maar de meeste tijd is opgegaan naar de grote opkuis van de living. Ineens had ik er genoeg van en moest er opnieuw behangen worden. Papier gaan kopen, kasten uitladen, verzetten, oud papier eraf halen, knippen en plakken, kasten opkuisen, de verzamelde troep van 15 jaar doorworstelen met een grote vuilzak erbij, ...
Dus dit betekende dat ik naast mijn werk en huishouden de handen vol had en ik het toch zo snel mogelijk achter de rug wou hebben. Doorwerken dus en geen geluier in de zetel.

MAAR een nieuwe Smurfin is weer van de partij. Niet alleen de living heeft een facelift ondergaan. Zelf  ben ik een paar kilootjes afgevallen en er zullen er zeker nog volgen. Nu nog mijn trainingsschema oppakken en kijk ik voeg  meteen de daad bij het woord. Daaag, ik ga nu lopen.

21:00 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

15-05-08

Er was eens

trouw

15 jaar geleden ...   
Het was een frisse en winderige lentedag, maar onze hartjes gloeiden van liefde.
Het smurfenhuisje werd al snel te klein toen er kleine smurfenmeisjes kwamen. Een huisje vol belevenissen - thuis of familie is er niets tegen - met grote en kleine gelukjes en verdrietjes.
Onze 3 smurfjes wilden deze dag niet onopgemerkt voorbij laten gaan en het romantisch aanpakken door de tafel feestelijk te dekken.  Een lekker flesje bubbeltjes mag natuurlijk ook niet ontbreken.

En nu 15 jaar later...
trouw blog

Hier en daar wat grijs haar en een rimpeltje meer. Maar beiden veel sportiever en fitter dan ooit. Al moet ik toegeven dat mijn trouwkleed precies wat gekrompen was.

20:03 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

13-05-08

een GOUDEN plak op EK Triarc!

Vorige week heb ik dan toch maar een looppauze ingelast met uitzondering van zondag een kort loopje op de dijk en het strand van Oostende.

Waarom? Nee geen kwetsure maar gewoon tijdsgebrek. De tijd werd immers elke dag opgevuld met een 2-tal uur doorgedreven boogschiettrainingen. Het is niet elk jaar een Europees kampioenschap Triarc (doelschieten - liggende wip - staande wip) en dan willen we in topvorm zijn.

Vrijdagavond hebben we de meisjes naar oma en opa gebracht. Zodat we zaterdagmorgen op ons gemakske naar de zee konden afzakken. Geen file en om 11u stonden we al naar de vliegers in Oostende te kijken. Na een dijkwandelingeske zijn we verder naar Bredene gereden. Nog een smoske veroberen en dan werd het tijd om ons naar het strijdarena te begeven.
Zaterdag was het individuele kampioenschap. Wim viel net buiten de prijzen en dat was jammer want hij had goed geschoten. Zelf heb ik keigoed geschoten en dat werd beloond met een gouden plak. Yes!
Zondag stonden dan de teams tegenover elkaar. Spijtig genoeg viel onze 3de man (familiale redenen) af en konden we alleen maar buiten categorie schieten. Jammer want we hadden veel kans op een 1ste of 2de plaats.
Al bij al een gezellig weekend met goede resultaten. Dus hebben we gisteren een flesje bubbeltjes opengedaan.

Nu deze piek weer voorbij is, is het weer tijd om het loopschema op te pikken. Het wordt een gebalanceer tussen lopen en schieten. Ach ja dat zijn we toch gewoon hé.

Ondertussen loopt ons Marjan met haar arm in de gips. Ze is woensdag op school gestruikeld over een bal. Het leken wat schaafwonden te zijn maar later op de dag vond ik toch dat ze haar arm veel moest ondersteunen. Dan gaat ze nog eens van de schuifaf en Annelies er pal achter zodat Marjan haar handen moest zetten. AUW!!! Toen zag het er helemaal niet goed uit. Dan maar naar de spoed - fotokes - gebroken pols. Gelukkig zat alles goed en moest het niet rechtgezet worden. Dus nu ben ik taxi om haar naar school te brengen en te gaan halen. 

Oma heeft ondertussen nog een marathonneke in Visé gelopen in 4u10'. Weeral een puike prestatie gezien de hittegolf. Dat zijn er nu al 3 op 4 weken tijd.

14:08 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

05-05-08

Kampioen van de dames

Met mijn loopprestaties bengel ik altijd aan het staartje, maar als het op boogschieten op aankomt dan ben ik mee aan de top.

Gisteren was er het kampioenschap Cup E. Jessen in Wechelderzande. De beste schutters van elke bond (3) worden dan opgetrommeld. Elke bond vaardigt 2 dames af en zij moeten met z'n zessen uitvechten wie de beste dame is. Met 2 punten voorsprong heb ik ze verslagen. Dat leverde weeral een aartslelijke beker op. Daarna mochten de 3 beste schutters van die dag van elke bond de finale beslechten. Als enige dame mocht ik daaraan meedoen. Na een aarzelend begin, heb ik me herpakt met 4 tienen na elkaar te schieten. Hierdoor heb ik toch enkele mannen een pak op hun broek kunnen geven.   Dat is al een overwinning op zich maar niet genoeg om uiteindelijk te winnen. Niet erg ik was heel content.

Deze week staat trouwens het boogschieten op de eerste plaats. Volgend weekend staat immers het Europees kampioenschap TRIARC op het programma. Stiekem reken ik op een podium. Dus elke dag de nodige pijltjes trainen. Maar wees gerust, de loopjes zullen ook gedaan worden. Want je wordt geen schutterskampioen zonder conditie!

 

21:16 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

01-05-08

Maatje gezocht voor Marathon Noorderkempen

We waren met 4 loopsters in volle voorbereiding voor Antwerpen. Na amper 2 weken viel al het eerste slachtoffer, en paar weken later gaf devolgende op. Gelukkig bleef Greet volharden. AL had ze haar schema van start to run maar voor de helft gevolgd. Ze heeft daar de 5km in minder dan 30min gelopen! Ook gebeten door het loopvirus wil ze blijven lopen. 

Ondertussen is het weer de tijd van allerlei wijkfeesten, braderijen e.d. en dat betekent voor Jolien Showtime! Dus vorig weekend zaterdag gaan optreden in Merelbeke en zondag in Tongerlo op de Sportadag. Maar 's morgens eerst gaan lopen: een vrije loop in het Giels Bos: 15 km in 1u44min. Bij de eerste drankpost stond er een groepje lopers die samen liepen en begeleid werden door een coach op fiets. De groep liep voor mij natuurlijk te snel maar even later kwam de coach bij mij voor een babbeltje."Amai, helemaal alleen de 15km. Chique hoor! Eigen tempo blijven lopen hé."  Het parcours was best zwaar met op het einde nog serieus wat klimmetjes. Voor mijn doen heb ik best doorgelopen en mijn tempo lang kunnen volhouden. Eenmaal aangekomen: "en is het gelukt? Knap hoor!" Toch fijn zo een coach voor een dag.Knipoog

Nu Antwerpen weeral bijna 2 weken achter de rug is, wordt het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In Brussel was er geen plaats meer vrij. Huilen 

De marathon van de Noorderkempen van 12 juli lijkt me anders ook wel wat. Maar dan wel in estafette om met 2 elk een halve te doen. Alleen moet ik dan nog een loopmaatje vinden.

Ik ben alvast met een nieuw schema gestart om verder op te bouwen naar de halve marathon. Ditmaal met de nodige tempolopen en intervallen. Zien dat de opgebouwde conditie behouden blijft en verder kan groeien. Zodat ik in oktober helemaal klaar ben voor een nieuw PR.

Actief zullen we zeker blijven. De handbike voor Jolien is besteld en dat zal dan een start to handbike worden.  Het is een soort fiets dat aan haar dagdagelijkse rolstoel wordt vastgeklemd. Met de versnellingen zou het zelfs mogelijk worden om een brug te overwinnen. Maar het zal nog eerst wat oefenen worden voor we zover zijn. Conditie opbouwen en arm- en schouderspieren ontwikkelen. Ik viel wel even achterover van de prijs (ong. 2.700 €). Dat worden heel wat overuurtjes. Ik ben er deze week maar al meteen mee begonnen en morgen is het ook werkendag voor mij. Bah, vroeg opstaan terwijl al de anderen in hun nest kunnen blijven liggen. Mmm, zal ik stilletjes zijn of ...?

Vanmorgen in het zonnetje naar de Lilse Bergen vertrokken voor 4x15' met telkens 2' wandelpauze. Het liep vlot en ik merk dat het tempo er weer beter in komt.

Nieuws van de dag: Oma (ma van Wim) heeft vandaag in Tongeren de Marathon gelopen die telde voor Vlaams Kampioenschap en Belgisch Kampioenschap. Ze heeft beide titels natuurlijk veroverd in haar leeftijdsklasse van 65+  met een mooie tijd van 3u57'. Het parcours was ook niet vlak en heel veel tegenwind.

20:43 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |