22-01-09

Als het lopen niet kan ...

dan springen we maar op de fiets.

Vorige week in het Zwarte Woud ben ik zeer flink geweest. Elke morgen extra vroeg opgestaan om 45 min te lopen/crosstraining te doen. Enige dame van de firma trouwens. Enkele mannelijke collega's deden ook wat stoer maar de 2de dag konden die het vroege opstaan niet opbrengen. De watjes, ik ben nochtans ook aan de bar blijven hangen.   

Na al de meetings werd er dan toch even tijd vrijgemaakt om een fikse wandeling te maken en die eindigde bij een openlucht ijspiste. Tof, dat kon ik niet voorbij laten schieten dus het duurde niet lang of menige collega's hadden de schaatsen aangetrokken. De schaatsen waren wat groot uitgevallen en natuurlijk eindigde heel het avontuur met een bloederige blaar.

Het gevolg is dat die juist op de rand van mijn schoen zit en het bijzonder pijnlijk is om ermee te lopen. Dus ben ik maar op de fiets gesprongen en peddel ik regelmatig wat intervaltrainingen. Hopelijk kan ik volgende week weer pijnloos in mijn schoenen en kan ik de looptrainingen terug hervatten. Dat zal nodig zijn, wil ik op 1 maart in Brugge gaan lopen. Het wordt dus nog even afwachten.

19:35 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

09-01-09

Winterse taferelen

Mooi hé die witte landschappen. Maar brrr koud hé.
Ook niet erg praktisch om buiten te komen, zeker als je in een straat woont waar er nooit een zoutstrooier passeert. Met de fiets is het nog altijd uitkijken geblazen. Marjan is zelfs een paar keer tevoet gegaan. Speed Skating
Met die stevige vrieskou en glibberige ondergrond staan mijn loopschoenen lekker droog en warm in de gang. Ik ben die zware bronchite en gebroken ribben van vorig jaar nog niet vergeten. Dus mij zie je nu niet lopen hoor. Maar wel met de kids gaan schaatsen. In die schaatshal was het warmer dan buiten. Dat was leuk, maar ai mijn rugske vond het achteraf niet zo leuk.

Stationary BikeGelukkig staat mijn hometrainer steeds klaar in de living. Een uurtje stevig fietsen is ook niet mis. Ik denk dat de fitnessclubs hoogdagen hebben.
Volgende week kan je me er ook vinden maar dan wel in "Schwarzwald". Yep, bibi is weer 4 dagen met het werk op trot. Geen funreis maar bittere ernst met vergaderingen van 's morgens tot 's avonds. Het hotel heeft een schitterende wellness en fitnessacodomatie. Al zal ik er elke dag minstens een uur vroeger moeten opstaan om er gebruik van te kunnen maken.

Hopelijk kan ik daarna thuis ook weer de lopertjes aantrekken.  

18:52 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |