25-12-08

smul, hik, pakje ... tis feest

Prettige Kerstdagen

&

een gelukkig Nieuwjaar!

kerstmis 2008 008

11:15 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

08-12-08

Hij komt, hij komt ... en hij is geweest ...

 6 december is de enige dag van het jaar dat onze meisjes graag als "kind" door het leven willen gaan. Blijkbaar zijn ze toch nog braaf genoeg geweest om het bezoek te krijgen van die goede man. En, hij had een flinkgevulde zak bij. De uitschieter was natuurlijk de WII. Wel, ik heb onze meisjes nog nooit spontaan zo actief gezien. Er werd vanmorgen zelfs over spierpijn gesproken. Een ideale ontspanning tussen het leren door want ja de examens zijn er ook weer.

Nu Jolien zich elke dag weer wat beter voelt en we de dokters even niet meer willen zien, heb ik mijn loopschema weer opgerakeld. Tjonge dat deed deugd en het was in het weekend prima loopweer. Laat al die mensen maar hun kerstboom zetten, ik was lekker frisse lucht aan het opsnuiven. En die kerstboom komt volgend weekend wel.

 

21:29 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

01-12-08

December

Het is weer december. De Sint wordt ook bij ons verwacht en met grote ogen wordt er naar een WII uitgekeken. Maar zal die dat ook brengen? Zaterdag weten we wellicht wat meer.

December is ook nog een drukke werkmaand met de implementatie van een nieuw computerprogramma. Wij zijn uitgekozen als pilootland en hebben dan ook de primeur om er als eerste in Europa mee van start te gaan maar dat wil ook zeggen dat alle bugs en troubleshootings ook bij ons terecht komen. Ach ja, met al die extra uurtjes kunnen we dan weer de kerstcadeautjes aankopen.

Want ja december is ook nog de maand van een boom in huis te zetten en te versieren. Met daaronder een overjaarse stal en een geplakte Jozef want die zijn hoofd is er vorig jaar afgevallen. Wellicht zullen er ook nog enige knutselwerkjes in onze woonkamer te bewonderen zijn. Maar het allerbelangrijkste zijn natuurlijk de pakjes onder en vooral naast de boom. Hoe meer hoe liever en de zorgvuldig ingepakte cadeautjes zullen spoedig verfromfraaid onder de boom liggen door al die nieuwsgierige pollekes van de babysmurfjes.

December de maand van cadeautjes kiezen en kopen. Maar de hamvraag blijft vooral: wat gaan we eten? Koken we zelf of bestellen we iets bij de traiteur? Hoeveel gangen? Tja het worden vast weer culinaire hoogdagen.

December is ook eens het moment om na te gaan wat het jaar ons heeft gebracht. We hebben onze portie ellende weer flink gehad en op loopvlak had ik toch ook wat meer verwacht. Verplichte looppauzes door gebroken ribben, operatie Jolien en ziekenhuisopnames en niet te vergeten ook mijn luiwammesperiodes. Toch zijn er heel wat uurtjes getraind. Een pr op de 10miles van Antwerpen (tja het was ook wel mijn eerste), 2x 20km en de halve marathon van Eindhoven.  
Maar laat ons niet vergeten dat we ook enkele schitterende prestaties hebben geleverd met het boogschieten. Hoogtepunten waren natuurlijk de Belgische en Europese titel Triarc.

Nu 2009 niet meer zoveraf is, is het ook weer het moment om nieuwe plannen te maken. Geen goede voornemens maar gewoon een kalender met enkele pieken. Voilà, ik ga voor een nieuw pr op de 10 miles en de halve marathon en meer hoeft het voor mij niet te zijn.

 

21:11 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |