13-10-08

Een dagje in Eindhoven

'VERSCHRIKKELIJK' is in 1 woord hoe ik Eindhoven heb beleefd.  Crazy     

 Zondagmorgen zijn mijn ouders er al op tijd zodat we tijdig naar Eindhoven kunnen vertrekken. Auto parkeren en recht naar het beursgebouw om onze startnummers af te halen. Nog even de standjes bekeken en wat loopkousen gekocht. Zeker Wim had er nieuwe van doen.

 Op zoek naar de ondergrondse parking. Daar ons omgekleed en de tas veilig laten opbergen. Ondertussen kwam Tiny ons gedag zeggen. Die had een heleboel pupillen bij voor de hele en de halve marathon. Terug naar boven en daar liepen we recht op wat andere bloggers en de hoogvliegers die meteen een stikker bovenhaalden. Nog wat gekeuvel en dan op weg naar het startvak. Wim naar A en ik naar C. De zon begon er stilaan meer en meer door te breken. Ja hoor, en de pet en de zonnebril zaten natuurlijk in de rugzak. Na lang wachten, zette de mensenzee zich in beweging en weg waren we.

 De eerst kms ging het zeer goed, zelfs een lichte voorsprong op mijn schema van 2u30. Maar rond 7à 8 km begon mijn maag te protesteren en even later moest ik noodgedwongen even aan de kant om mij van het ongemak te verlossen. Daar stond ik dan mooi met een zurige wrange smaak in de mond en geen water bij natuurlijk. Want er waren voldoende drankposten onderweg, alleen daar niet. Dus maar voortgestrompeld naar de eerstvolgende drankpost: eens goed spoelen en wat slokjes drinken. Héhé, daar kikkert een mens van op en we konden vol goede moed onze weg vervolgen. Oké 2u30 zou niet meer lukken maar wel een betere tijd dan vorig jaar. Was het niet dat een 3tal km later mijn buik begon te protesteren. Steken en krampen, dus het tempo wat laten zakken in de hoop dat het zou beteren. Scared 1Op dat moment zag ik het helemaal niet meer zitten en dacht ik eraan om op te geven. Maar ik had zo uitgekeken naar deze wedstrijd dat ik toch even verder wou proberen. Uiteindelijk dan toch maar een kotje langs de kant bezocht. Verdorie weeral kostbare minuten verloren! Dan maar weer rustig verder lopen. Het busje dat de gesneuvelden kwam ophalen kwam voorbij maar daar wou ik nu niet meer in. Ik zou die halve uitlopen met alle energie wat me nog restte. Het liep weer wat beter dus waarom zou ik niet wat sneller lopen om wat tijd goed te maken, misschien dan toch nog een pr? Dat had ik dus beter niet gedaan, want rond km 18 wilde het hoofdje nog wel maar de benen luisterden niet meer zo goed. De kmtijd liep dan ook snel op. Bah ik zag mijn pr zo naar de vuilbak verbannen. Gelukkig zorgden de supporters voor heel wat afleiding en een in licht benevelde toestand overhandigde een supporter mij een roos. Dank u wel hoor, gelukkig waren de doornen onderaan afgesneden. Nog vele bekende gezichten gezien maar mijn hoofd stond helemaal naar de eindstreep. SnappyEn ja hoor daar was die dan met opgeheven armen en een geforceerde glimlach (voor de foto natuurlijk, want Wim, de ramptoerist, stond in volle aanslag) heb ik de finish overgeschreden. De andere foto's zijn niet voor publicatie vatbaar (tjonge wat zag ik er slecht uit)


finisch eindhoven

Oef we zijn er ondanks alle perikelen toch geraakt. Diep teleurgesteld dat er geen pr is gehaald, maar toch een beetje blij dat ik het karakter heb gehad om hem uit te lopen.

Oh ja, in extremis toch een nieuw pr gehaald: de snelste tijd om een flesje AAdrank te nuttigen. hahaha

Op weg naar de auto nog even gestopt bij het stroopwafelkraampje want oma die haar jeugd in Nl heeft doorgebracht is er dol op. Ze heeft toch maar weer op de kroost gepast en bij thuiskomst bleek ze ook nog eens de strijk gedaan te hebben. Dank u ma.

Thuisgekomen, gedoucht en omgekleed om meteen te vertrekken naar het restaurant voor een verlaat verjaardagsfeestje van Jolien. Gezien de gevoelige gebeurtenissen eerder die middag heb ik het maar op wat vis en purree gehouden. Ook lekker hoor.

Nadien naar huis, kindjes naar bed en dan samen in de zetel geplofd om nog wat opgenomen programma's te bekijken tot het slaapjestijd was. Maar de slaap wou niet komen, in mijn hoofd was ik nog altijd aan het lopen ... maar schijnbaar ben ik dan toch uitgelopen geraakt want ik schrok wakker van de wekker, ah zo vroeg.

Terug tijd om eens te zien wanneer ik mij kan revancheren!
Eerstvolgende afspraak is alvast 2 november 't Gielsbos voor een vrije loop van 15km.  

17:47 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (9) |  Facebook |

Commentaren

De volhouder wint altijd, ongeacht de tijd aan de aankomst. En dat P.R. zal wel op een andere keer sneuvelen.

Gepost door: Luc | 13-10-08

knap van je om die race toch nog verder te zetten ! Hopelijk is de maag intss een beetje in de plooi. Respect !!!! Die roos heb je zeker verdiend !

Gepost door: jogginggirl | 13-10-08

Karakter dat is ook een woord meiske ik heb je laatste km gezien en moet zeggen je straalde wel een ferm karakter uit , Chapeau ! proficiat !!!

Gepost door: Katrien | 13-10-08

Oei Christine! Dat was een loopje met hindernissen. Je moest jezelf niks bewijzen, want dat heb je kort geleden 2 x op rij gedaan. Tuurlijk spijtig dat je je doel niet hebt gehaald. Er komen nog kansen genoeg!
Op naar de volgende!

Gepost door: Homer | 13-10-08

Dat is niet zo goed, vandaar jou reactie toen we je tegenkwamen. Geen PR wil niks zeggen, je hebt gewoon pech gehad, volgende keer gaat dat beter !!! Jij kan dat .. Succes in het Giels bos .. misschien komen wij (of ik) ook wel ..

Gepost door: Edith | 13-10-08

volgende keer Nu geen Pr, dan maar de volgende keer zeker? Toch veel karakter getoond, prachtige prestatie.

Gepost door: Dirk | 17-10-08

Giels bos Daar ga je mij ook nog tegen komen,erg mooi om een natuurloop te doen,waar ik en mijn vrouwke,erg van houden.
http://www.bloggen.be/funrunner/

Gepost door: Patrick | 21-10-08

Karakter! Zo op karakter een HM uit te lopen. Petje af!!
Het was leuk jullie te ontmoeten.

Gepost door: Tiny | 23-10-08

Knap je bent toch aangekomen ! Da's het belangrijkste en zo'n gindernissen moeten trotseren! Jij had tenminste karakter !!!!!
Ik ben gewoon thuisgebleven omdat ik het toch niet ging kunnen :-(
groetjes

Gepost door: Jetty | 03-11-08

De commentaren zijn gesloten.