26-08-08

Het is weer voorbij die mooie zomer...

Hey bloggertjes,
het is weeral een hele tijd geleden dat er nog iets op mijn blog is verschenen. Ik heb zelfs al reclamaties gekregen. Maar hier zijn we dan weer.
Juli stond in het teken van koffers inpakken en uitpakken, wassen en strijken ... tja dat heb je met al die meiden die steeds op kamp gaan. De laatste week van juli was het weer pakken maar nu ook voor ons. Met de hele familie op reis naar Zuid-Frankrijk voor 2 volle weken!
Na een lange rit zijn we 2 augustus aangekomen in Montoullieu. Een gehucht van 5 man en een paardenkop, maar de eerste avond was het al groot bal. Elke festiviteit wordt daar geopend met een petanquewedstrijd, dan wordt het buikje gevuld aan het buffet en daarna worden de beentjes gestrekt met nostalgische plaatselijke volksmuziek met de nodige glaasjes wijn erbij. Wat kan het leven toch simpel zijn. Lekker uitslapen, alles op z'n gemakje, eten wanneer je wil, uitstapjes maken, spelletjes spelen, plonzen in het zwembad, boekje lezen ... Dat deed ongelofelijk veel deugd. Zeker omdat we vorig jaar door de operatie van Jolien niet op reis zijn kunnen gaan. Dus was het genieten voor 2 jaar en dat hebben we dubbel en dik gedaan. Tussen al de bagage zaten warempel nog mijn loopschoenen, met footpod en hartslagmeter ... alleen die zijn er dan ook blijven zitten. De eerste week was er een hittegolf van rond de 38°C: veel te warm om te lopen. De tweede week was de t° wat gezakt maar vond ik de omgeving wel heel heuvelachtig en was ik al moe bij de gedachte alleen. Tja zo leven als God in Frankrijk ... je wordt er een beetje lui van. Dus geen excuus, gewoon een heel zwak moment van mij.

Na 2 weken was de pret uit en moesten we weer huiswaarts keren. Het werk wachtte weer op mij. Weer alles uitpakken, wassen en strijken want ondertussen zijn die meiden weeral op kamp met als thema 'de aap uithangen' voor Annelies en 'omnirolstoelsport' voor Jolien. Alleen onze jongste telg is nog thuis want die had uiteindelijk afgehaakt voor haar turnkamp.

Vandaag de schoolboeken van Annelies opgehaald zodat ze deze week nog gekaft kunnen worden. Haar fiets is ondertussen ook weer opgeknapt met nieuwe banden. Elke dag naar Oostmalle rijden, is van bij ons toch een ritje van 10 km enkel. Dat is dan weer goed voor haar conditie.

Ondertussen zijn mijn loopschoenen weer helemaal ingelopen. Ik heb meteen na de reis de draad weer opgenomen en gisteren stond er 11km op de teller. Nu geen excuses meer maar gewoon lopen want anders wordt Eindhoven wel heel moeilijk. Het loopt in ieder geval vlot en ik geniet er weer van.

En dan nu nog een primeur!
Jolien haar handbike is uiteindelijk geleverd. Ze vindt het gewoon keileuk en is er helemaal weg van. Natuurlijk veel nieuwsgierige blikken van de buren. Elke dag vraagt ze zelf om te biken. Ondertussen kan ze het stuk al zelf aan- en afkoppelen. Weer een grote stap in zelfstandigheid en het vergroot haar actieradius buitenhuis enorm. Stilaan de afstand opbouwen en nog wat spelen met de vitessen.
En dan hier enkele impressiebeelden van onze 'Start-to-biker'
hanbike blog handbike blog2

21:20 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

Dat is goed nieuws! Een van de betere berichten om te lezen dat je dochter op deze manier weer wat mobieler is geworden. Daar kunnen je eigen km's niet tegenop!!

Gepost door: Tiny | 26-08-08

Hierse, ons Smurfinneke is back in the air! Welkom terug! Zalig he... Zo als god in Frankrijk.
Kei tof dat Jolien nu een pak mobieler is. Ik had zo'n fiets nog nooit gezien, tot we enkele weken geleden de bloggers gingen aanmoedigen bij de dodentocht. Daar was ook een man bij met zo'n fiets. Knap systeem. Hij 'klikte' het aan zijn stoel, en fietste weg.
Jolien fietsen en jij lopen! Het perfecte team!!

Gepost door: Homer | 26-08-08

SUCCES alvast met de dochters ! Jolien gaat mee kunnen als de mama gaat lopen op een goed parcours !

Gepost door: runswimgirl | 27-08-08

terug Jullie hebben een mooie vakantie gehad .. en nu trainen maar he !! Misschien samen met Jolien .. Veel succes met het lopen en biken !!

Gepost door: Edith | 30-08-08

De commentaren zijn gesloten.