13-07-08

De Rode Lantaarn

De laatste week stond weer volledig in het teken van onze favoriete loopsport. Alleen jammer dat het weer er niet zo over dacht.
Donderdagavond was het wat aan het miezeren en het zag er niet naar uit dat het droog zou worden. Vlug het eten gemaakt voor de kroost en dan ben ik in mijn loopplunje gesprongen voor een rustige duurloop. Nog geen 5 minuten weg of het viel met bakken uit de lucht. Weer een poosje miezeren en dan weer die kraan vollebak opengedraaid.  En zo was het nog een paar keer.  Question Mark Mensen kunnen je dan altijd zo raar aankijken maar Smurfineke heeft karakter en doorgezet! Uiteindelijk een rustig duurloopje van 1u15 met een avg van 128? Oepsie volgens mij houdt mijn Polar niet zo van nattigheid. So what? De training ging goed en zo was ik zeker dat ik klaar was voor de estafette.

Zaterdag was het dan weer D-day. Na de kinderen bij oma en opa afgezet te hebben, zijn we rechtstreeks naar Rijkevorsel gereden. Op zoek naar de dames waarmee ik een team vormde en daar waren ook al Ruth, Julie, Marc, Koen en Bob.
"De rode Lantaarn" is uiteindelijk onze teamnaam geworden. We gingen ervan uit dat we zowiezo bij de laatsten zouden eindigen. 3 van de 6 bleken niet meer in conditie te zijn en nog amper gelopen te hebben. Er was uitgerekend dat we zouden eindigen rond 4u26. Er was een bus voorzien om ons naar de wisselpost te brengen. Nog even naar de start gekeken en dan snel naar de bus.
Ruim een uur koekeloeren voor het mijn toer was. Ondertussen heb ik wel Wim voorbij zien komen goed op schema. Onze wisselpost was al aardig leeg gelopen toen ik mijn maatje zag aankomen. Ik liep zelf het stuk van Beerse naar Oostmalle (8,3 km) aan een vooropgesteld tempo van 9km/u. Wel leuk omdat ik zelf in Beerse woon en dus veel bekende gezichten tegenkwam. Halfweg stonden oma en opa met de kinderen me op te wachten. Na een brikkelbrakkerig weggetje door de weilanden kwam ik in Oostmalle aan en heb ik nog even versneld. Ik werd er onthaald met een luid gejuich van de andere estafettelopers die vol ongeduld op mij zaten te wachten zodat de bus naar Rijkevorsel kon vertrekken. We konden toch een kwartier eerder vertrekken dan er door de organisatie was voorzien. Dat viel weeral mee want dan zou Wim niet zo lang op mij moeten wachten. Terug aan de parking vlug een paar truien uit de auto genomen en in looppas naar de finish. Noemen ze dat nu uitlopen?
Even zoeken en daar stond Wim te bibberen met een oversized trui van een kennis. En?... 3u01'00 oh dat is spijtig ... nog een minuutje verwijderd van zijn doelstelling, maar toch weer een nieuwe PR.
Wim kreeg het toch wel koud en was duidelijk vermoeid. Dus terug naar de auto en naar oma gereden. Daar stond de tafel al gedekt en moesten we alleen maar aanschuiven. Oma had niet meegelopen omdat ze sinds Torhout toch nog behoorlijk last heeft van haar heup. Maar ze had het heel aangenaam gevonden om al die bekenden eens af te kijken en aan te moedigen.

Uiteindelijk is ons team niet de rode lantaarn geworden: voorlaatste met een tijd van 4u16. Dat hebben we weeral goed gedaan se.

Vandaag was het rustdag. Allez ja, ons Annelies kwam naar huis van het kamp in Zuid-Frankrijk rond 12u30. Gedaan met de rust. Een stralende dochter wuifde me al lachend toe.  Cool Die had het dus keitof gehad. En ze hadden allerlei coole, megabankelijke deathrides, dagtochten, miss France verkiezing ... gedaan. De eerste 2 uur stond haar bebbel niet stil. En wij die dachten dat ze wel doodop zou zijn van die nachtelijke busreis.
De wasmachine draait weer op volle toeren. Nu de koffer van Jolien pakken want die vertrekt dinsdag op kamp naar de Limburg Maasmechelen.

Leve de vakantie! Nog 3 weken en dan is het onze toer.

19:47 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

Commentaren

knap Proficiat, dat hebben jullie samen goed gedaan! Allez, dan zijn we allebei tegen de verwachtingen in niet als rode lantaarn geëindigd!

Gepost door: Julie | 13-07-08

om jullie naam eer aan te doen hadden jullie wel wat trager moeten lopen hé, jullie hebben té hard jullie best gedaan!! knap hoor!! proficiat!

Gepost door: Ruthje | 13-07-08

proficiat mooie prestatie ... ik was ook bijna rode lantaarn .. slechts 2 personen achter mij! Maar dat stoorde mij ook helemaal niet hoor

Gepost door: Koen | 13-07-08

Altijd leuk!! Estafetteloopjes zijn altijd verschrikkelijk leuk. teamgeest en lol dat zijn de juiste smaakmakers. Spijtiger is het voor je Wim stranden op 1 minuutje. Daar kan de euforie van een PR net niet tegenop!! feliciteer hem toch maar van me!!

Gepost door: Tiny | 13-07-08

4.15 is wel goed hoor ! knap van jullie ! en een rode lantaarn bij een smurf, da's dan grote smurf zeker ?

Gepost door: jogginggirl | 13-07-08

op dat brikkelbrakkerig weggetje heb ik vorig jaar bijna mijn banden van mijn fiets kapotgereden. Ik reed wss even hard als sommige lopers tijdens de marathon ..
Mooi vooruitzicht .. nog 3 weken en dan vakantie.

Gepost door: Edith | 13-07-08

Foute naam gekozen voor je ploeg!!! Mooie prestatie!!

Gepost door: Homer | 13-07-08

Mooie prestatie Soms komen er hele berekeningen aan te pas om je doel te bereiken en nu zullen de berekeningen waarschijnlijk niet juist geweest zijn en anders waren jullie te snel voor jullie schema.

Gepost door: Marc | 14-07-08

Rijkevorsel Knap gelopen van "de Rode Lantaarn".
Ook een grote proficiat aan mister Smurf (Wim).
3u01' is een toptijd.
Klasse !

Gepost door: frank spencer | 14-07-08

Dat is veel moeilijker de rode lantaarn is nog zo makkelijk niet zenne !! en erbij als je maar leute hebt !! proficiat ! en een extra voor grote smurf !! amai zijn tijd !!! ik kreeg er kippevel van
Geniet van de "congé"

Gepost door: Katrien | 20-07-08

Jullie doen het toch maar hé !!
Knap hoor ! En de Wim ook ne dikke proficiat !!
gr.

Gepost door: Jetty | 30-07-08

De commentaren zijn gesloten.