01-05-08

Maatje gezocht voor Marathon Noorderkempen

We waren met 4 loopsters in volle voorbereiding voor Antwerpen. Na amper 2 weken viel al het eerste slachtoffer, en paar weken later gaf devolgende op. Gelukkig bleef Greet volharden. AL had ze haar schema van start to run maar voor de helft gevolgd. Ze heeft daar de 5km in minder dan 30min gelopen! Ook gebeten door het loopvirus wil ze blijven lopen. 

Ondertussen is het weer de tijd van allerlei wijkfeesten, braderijen e.d. en dat betekent voor Jolien Showtime! Dus vorig weekend zaterdag gaan optreden in Merelbeke en zondag in Tongerlo op de Sportadag. Maar 's morgens eerst gaan lopen: een vrije loop in het Giels Bos: 15 km in 1u44min. Bij de eerste drankpost stond er een groepje lopers die samen liepen en begeleid werden door een coach op fiets. De groep liep voor mij natuurlijk te snel maar even later kwam de coach bij mij voor een babbeltje."Amai, helemaal alleen de 15km. Chique hoor! Eigen tempo blijven lopen hé."  Het parcours was best zwaar met op het einde nog serieus wat klimmetjes. Voor mijn doen heb ik best doorgelopen en mijn tempo lang kunnen volhouden. Eenmaal aangekomen: "en is het gelukt? Knap hoor!" Toch fijn zo een coach voor een dag.Knipoog

Nu Antwerpen weeral bijna 2 weken achter de rug is, wordt het tijd om een nieuwe uitdaging aan te gaan. In Brussel was er geen plaats meer vrij. Huilen 

De marathon van de Noorderkempen van 12 juli lijkt me anders ook wel wat. Maar dan wel in estafette om met 2 elk een halve te doen. Alleen moet ik dan nog een loopmaatje vinden.

Ik ben alvast met een nieuw schema gestart om verder op te bouwen naar de halve marathon. Ditmaal met de nodige tempolopen en intervallen. Zien dat de opgebouwde conditie behouden blijft en verder kan groeien. Zodat ik in oktober helemaal klaar ben voor een nieuw PR.

Actief zullen we zeker blijven. De handbike voor Jolien is besteld en dat zal dan een start to handbike worden.  Het is een soort fiets dat aan haar dagdagelijkse rolstoel wordt vastgeklemd. Met de versnellingen zou het zelfs mogelijk worden om een brug te overwinnen. Maar het zal nog eerst wat oefenen worden voor we zover zijn. Conditie opbouwen en arm- en schouderspieren ontwikkelen. Ik viel wel even achterover van de prijs (ong. 2.700 €). Dat worden heel wat overuurtjes. Ik ben er deze week maar al meteen mee begonnen en morgen is het ook werkendag voor mij. Bah, vroeg opstaan terwijl al de anderen in hun nest kunnen blijven liggen. Mmm, zal ik stilletjes zijn of ...?

Vanmorgen in het zonnetje naar de Lilse Bergen vertrokken voor 4x15' met telkens 2' wandelpauze. Het liep vlot en ik merk dat het tempo er weer beter in komt.

Nieuws van de dag: Oma (ma van Wim) heeft vandaag in Tongeren de Marathon gelopen die telde voor Vlaams Kampioenschap en Belgisch Kampioenschap. Ze heeft beide titels natuurlijk veroverd in haar leeftijdsklasse van 65+  met een mooie tijd van 3u57'. Het parcours was ook niet vlak en heel veel tegenwind.

20:43 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (6) |  Facebook |

Commentaren

Waw, Jolien zal nogal kunnen sporten! Zo heb je ineens een haas voor je Marathon vd Noorderkempen!

Gepost door: Homer | 02-05-08

Goed voornemen! Een strak plan om met zijn tweetjes een hele te doen. Met de juiste voorbereiding gaat dat wel lukken. Krasse oma!!

Gepost door: Tiny | 03-05-08

leuke blog heb jij

Gepost door: Cedric van thuyne | 03-05-08

Proficiat sportieve oma ! 65 plus en nog onder de 4 uur... slik...
En die Noorderkempen lijkt me een leuke marathon te zijn, hopelijk vind je een maatje.

Gepost door: jogginggirl | 04-05-08

vakantie Hopelijk vind je gauw je maatje. De marathon van de Noorderkempen is inderdaad mooi. (wij zijn met verlof). Ik loop niet mee .. spijtig, maar verlof gaat voor !!!

Gepost door: Edith | 06-05-08

wel tof voor JOlien dat ze binnenkort zo kan gaan racen met die handbike! ;-) ik kom normaal gezien ook naar de Marathon der Noorderkempen maar dan voor de hele (héél rustig aan, met wat wandelpauzes, training voor de Dodentocht).

Gepost door: Ruthje | 10-05-08

De commentaren zijn gesloten.