21-04-08

Antwerpen

Zondagmorgen ging de wekker al iets na 6 uur af. Wim reed alvast met zijn moeder mee en zij is altijd graag ruimschoots op tijd. Iets na 8 uur ben ik dan met de kinderen richting Antwerpen vertrokken. Omdat mijn ouders er wonen en de marathon langs hun voordeur passeerde, was het snel beslist om de kinderen bij hen af te zetten. Dan maar naar linkeroever en de auto geparkeerd aan de voetgangerstunnel. Met een rugzak vol drinken op zoek naar Wim. Enkele bekende en iets minder bekende gezichten gezien. Wim had nog een tas van zijn moeder vast dus moesten we mijn schoonouders nog zien te vinden. Wim ging alvast naar de start en daar stond ik dan schoon met de kazakken. Gelukkig zag ik niet zo lang daarna mijn schoonvader en kon ik me verlossen van het extra gewicht.

Start, en weg waren ze, bij de eerste drankpost postgevat, toen hij daar voorbij was ben ik aan de kop van de konijnenpijp gaan staan. Daaag en dan was het wachten tot aan de aankomst. Maar rond 17 km hadden mijn ouders met de kinderen postgevat om hem aan de singel aan te moedigen. Wim voorbij en hup vlug naar huis (28km) om hem daar nog eens aan te moedigen. Ondertussen had ik mijn startnummer gaan halen en ben ik terug naar de voetgangerstunnel gegaan. Eerst nog even de warme jas in de auto gegooid en bodywarmer tevoorschijn gehaald. Naar linkeroever en natuurlijk veel te vroeg aangekomen op de markt. Dan maar een koffietje gaan drinken en tel van bompa: "om 11u55 is hij bij ons gepasseerd, dat is goed hé! Hij is een fantastische tijd aan het lopen". Post gevat in de hoogstraat zodat ik de eerste lopers kon zien aankomen. Stilletjes aan werd het spannend. Ik verwachtte Wim rond 13u maar ze waren 's morgens al wat met vertraging gestart. Het werd spannend. Ja daar was hij. Nog even mijn buur assertief verzocht plaats te maken zodat ik een bijna-finish foto kon maken. "Allez Wim, alles geven, ge zijt er"

3u02 dacht hij maar vandaag inde GVA gezien dat er is afgeklokt op 3u01'42" dat is een 85ste plaats (nettotijd) op 1499 deelnemers en een schitterend nieuw PR met een verbetering van maar liefst 6 minuten. YEEEHAAAH!!!

Nog even blijven wachten en toen zagen we Oma binnenkomen op 3u54'42".

Ondertussen was het al weer 14u en ik moest nog naar linkeroever. Dag schat ik ga al. Aan de voetgangerstunnel was het een drukste van jewelste. De liften waren defect en al de fietsers moesten ook met de roltrap. Verdorie even verderop is er toch een fietserstunnel, dit is een voetgangerstunnel!!! Foert met mijn soepelijke lijn ben ik overal tussendoor geglipt. Hela, achteraan aanschuiven. Sorry ik niet, ik moet gaan lopen. En weg was ik. Wat een volk op linkeroever. Natuurlijk niet op tijd op het afgesproken punt geraakt en ik had nog wel afgesproken met Jetty. Mijn bodywarmer maar ergens tegen een boom gepropt. Wonder boven wonder zag ik Jetty ineens voor mij. Hé Jetty! Oef nog net op tijd elkaar gevonden. Afgesproken dat we samen zouden lopen, maar wanneer ik niet meer kon volgen zij gerust haar tempo zou aanhouden.

Start, en weg waren we. Waar waren die wolken die ze voorspelt hadden? Best warm hoor met die zon, maar gelukkig had ik wat water bij. De eerste beklimming naar de Kennedytunnel. En dan vlotjes naar beneden de tunnel in. Zalig!!! Een luid gejuich! Maar wat een rare kleur had je daar van die lichten. Ik heb mijn buurman nog even gevraagd of hij zich wel lekker voelde en niet beter zou stoppen. hihi Na de lange afdeling volgde spijtig genoeg een lange helling. hèhè die hebben we weeral gehad. Het gerechtsgebouw onderdoor weer naar beneden maar dan weer een pittig stukje omhoog. Voilà dat is voorbij, nu is het vlak. Het eerste drinken was meer dan welkom. Maar jongens wat een grote fles. Veel te zwaar om mee te lopen dus na een tijdje maar weggegooid. Aan de Vlaamse kaai kwam er nog een man recht op Jetty afgelopen om een flesje weg te trappen. Héla, onnozelaar! Wat verder aan de kaai was er weer een fietser die haar hinderde. En dan was het mijn tijd om door de Hoogstraat naar de markt te lopen. Alleen mocht ik niet stoppen. Aan de Meir werd het tempo van Jetty me toch teveel en zijn onze wegen gescheiden. We hadden dan toch 10 km samen gelopen. Ik heb ze nog lang voor me zien lopen en hoopte er toch nog bij te komen maar dat is helaas niet gelukt. Na een zigzag kwam ik aan de konijnenpijp en kon er een lange afdaling beginnen. Dat ging weer vlotjes. Maar dan weer klimmen. Aiai dat deed zeer. Toch maar een stukje stappen en net voor ik eruit kwam terug beginnen lopen. Hum, ik mocht mij toch niet laten kennen hé. Stel dat er een bekende stond. Bochtje om en wat? is daar al de finish? Alle krachten verzameld en met al wat nog in mijn lijf zit ben ik naar de finish lopen. Nog net de familie zien staan en dan afgeklokt op net 2u. Mijn eerste 10 mijl is een feit en binnengekomen rond een eindtijd die ik in mijn hoofd had, dus mission accomplished! Een PR bij op mijn lijstje.

 

12:25 Gepost door Christine in Algemeen | Permalink | Commentaren (10) |  Facebook |

Commentaren

Haha dat heb je toch knap gedaan zunne!! Ik heb nog op je gewacht aan de Finisch! Heb je me niet horen roepen? Dan ben ik je nog even gaan zoeken, maar k'vond je niet meer :-(
DIKKE PROFICIAT nog ,die vevelende ribben hebben heel wat roet op uwe tijd nu gestrooid hé!
Volgend jaar zal dat niet waar zijn !!
gr

Gepost door: Jetty | 21-04-08

Proficiat Proficiat met je eerste 10mijl Smurfinneke, dat heb je schitterend gedaan. Jammer dat ik je niet gezien heb gisteren bij de beweegmobiel... 't zal voor een volgende keer zijn!

Gepost door: Julie | 21-04-08

Proficiat !!! knappe rit meiske , en ben blij jou eens live te hebben gezien !! (jammer dat het wat kort was) en dikke proficiat aan je schatje ook hoor AMAI !!Chapeau zon knallers tijd !!

Gepost door: Katrien | 21-04-08

Proficiat!! Goeg gewerkt jongedame.Van harte proficiat hiermee!!
Uiteraard gedt mijn felicitatie ook voor je man en je schoommoeder. Een schitterende loopdag denk ik?

Gepost door: Tiny | 21-04-08

knap werk van gans de familie ! Proficiat met je knappe prestatie op je eerste 10 mijlswedstrijd, dat er nog vele mogen volgen !

Gepost door: bob | 21-04-08

Helaba! Knap gedaan!
Je hebt blijkbaar ook een drukke dag achter de rug he!

Gepost door: Homer | 21-04-08

opwarming .. Van een opwarming gesproken .. wat jij op Rechteroever hebt gedaan kan je nog bij de 10 miles bijtellen .. Zeg maar 20 km van antwerpen !!! Knap gelopen !!

Gepost door: Edith | 21-04-08

goe gedaan en een tijd zoals gewenst ! sjiek hé ! proficiat aan de sportieve familie !

Gepost door: jogginggirl | 22-04-08

knap gedaan hoor, een mooi debuut op de 10 miles en je doel gehaald!! Proficiat!

Gepost door: Ruthje | 22-04-08

mooie wedstrijd en proficiat met je pr

Gepost door: wim geerts | 25-04-08

De commentaren zijn gesloten.